Sosyal Medya Nedir?

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya, haberleşme, cemiyet esaslı input, iletişim, içerik paylaşımı ve işbirliğine yoğunlaşan internet siteleri ve programlar için toplu bir terimdir.

İnsanlar iletişimde kalmak ve dostlarınızla, ailenizle ve türlü topluluklarla etkileşimde bulunmak için sosyal medyayı kullanır. İşletmeler, ürünlerini pazarlamak ve tanıtmak ve müşteri kaygılarını izlemek için sosyal programları kullanır.

İşletmeden tüketiciye internet siteleri, kullanıcılar için yorum alanları gibi sosyal bileşenleri içerir. Çeşitli vasıtalar, işletmelerin marka algısı ve müşteri zihniyeti dahi girmek üzere şirketin sosyal medyadan aldığı ilgiyi izlemesine, ölçmesine ve tahlil etmesine yardımcı olur.

Sosyal medya dünya genelinde önemli bir çekişe sahip. Mobil programlar bu platformlara kolaylıkla erişilebilir olmasını sağlar. Genel sosyal medya platformlarının birtakım bilindik örnekleri arasında Twitter, Facebook ve LinkedIn yer alır.

İş Dünyasında Sosyal Medya

İş, sosyal medya market ürünleri için sarfedilen marka tanıtmak, müşterileri ve foster yeni iş düğümlemek. Bir haberleşme platformu olarak, sosyal medya müşteri geri bildirimlerini teşvik eder ve müşterilerin deneyimlerini bir şirketle paylaşmalarını basitleştirir. İşletmeler pozitif ve negatif geri bildirimlere süratli bir şekilde cevap verebilir, müşteri problemini çözebilir ve müşteri güvenini koruyabilir yahut tekrar inşa edebilir.

Sosyal medya kitle kaynak tüketimi için de kullanılıyor. Bu, bilgi, mal yahut hizmet toplamak için sosyal ağı kullanım pratiğidir. Şirketler, ürünleri ilerletmek yahut gelecekteki mahsul yahut hizmetleri ilerletmek için çalışanlardan, müşterilerden ve umumi halktan düşünce alabilmek için kitle kaynağını kullanır.