Sosyal Medyanın Faydaları Nelerdir?

Sosyal Medyanın Faydaları

Sosyal medya bugün haberleşme biçimimizi değiştirdi. Çevrimiçi itibarımızı yönetmek için bütün yeni olasılıklardan haberli olmak bizim yararımızadır. Profesyonel ve şahsi arasındaki çizgiler online olarak bulanıklaşıyor ve pekçok kere online varlığımızı “Kişisel Markamız" olarak adlandırıyoruz.“ Kişisel Markanız hem şahsi üstelik profesyonel olur.

Sosyal medyanın hayatımıza kattığı olumlu etkiler arasında, aşağıda yer alan başlıklar bulunmaktadır.

  • Kullanıcı görünürlüğü. Sosyal platformlar, insanların kolaylıkla haberleşme kurmasını ve düşünce yahut içerik alışverişinde bulunmasını sağlar.
  • İş ve mahsul pazarlaması. Bu platformlar, işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini geniş bir kitleye süratli bir şekilde duyurmalarını sağlar. İşletmeler, takipçileri devam etmek ve yeni pazarları denemek için sosyal medyayı dahi kullanabilir. Bazı hallerde, sosyal medyada yapılan içerik üründür.
  • Seyirci binası. Sosyal medya, girişimcilerin ve sanatçıların çalışmaları için bir kitle oluşturmasına yardım eder. Bazı hallerde, sosyal medya bir dağıtıcıya olan gereksinimi ortadan kaldırdı, zira cümle alem içeriğini yükleyebilir ve online prosedür yapabilir. Örneğin, amatör bir müzisyen Facebook'ta bir şarkı yayınlayabilir, dost ağları arasında hemen görünürlük elde edebilir ve bu dahi kendi ağlarında paylaşabilir.

Sosyal medya yalnızca müşterileri ile ilişki kuran markalarla alakalı değildir. Aslında, kökünde, sosyal medya insanları insanlara bağlamakla alakalıdır. Yönettiğim bir Sosyal Vardiya eğitimine katıldıysanız, San Francisco'da sahip olduğum aşağı yukarı her arkadaşımın sosyal medya vasıtasıyla tanıştığımı duymuşsunuzdur.

Profesyonel bir bakış yönüyle, meslektaşlarınız, mentorlarınız, rol modelleriniz ve başka profesyonellerle bağlantı kurarak profesyonel ağınızı online ortamda önemli bir şekilde büyütebilirsiniz. Bu ilişkileri beslerseniz, fırsatlar yahut profesyonel kılavuzluk arar iken dokunmanız gereken yesyeni bir ağınız olur.