2023'de Instagram Paylaşım Saatleri

Instagram paylaşım saatleri ile gönderinizin takipçiler tarafından en fazla etkileşim alacağı saatlerler, paylaşım yapmak için en iyi zaman peki ya en çok beğeniyi almak için haftanın en iyi günü ya da en çok yorum alabileceğiniz gün hangisidir hepsini beraber inceleyelim.

Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman Var Mı?

Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman var mı sorusu kitlenizin sorusuna göre çok değişkenlik gösterebilecek bir sorudur. Bunun nedeni, sosyal medyadaki her markanın benzersiz davranış kalıplarıyla benzersiz bir kitleye hitap etmesidir.

Evet soruyu çok genel olarak cevapladığımızın farkındayız merak etme sosyal medya pazarlamacılarının, yönetim kurulu genelinde harika sonuçlar elde etmek için izleyebileceği belirli en iyi uygulamalar vardır.

Instagram algoritması yeniliğe öncelik verir, bu nedenle takipçileriniz çevrimiçi olduğunda paylaşım yapmak çok önemlidir. Eğer her şey eşitse, haber akışında daha yeni bir gönderi eskisinden daha yüksek görüneceği anlamına gelir.

Yenilik, bir gönderiyi başarı için optimize etme konusunda dürüst olmak gerekirse en hızlı ve en kolay kazançlardan biridir. Ancak bunun ötesinde, Instagram pazarlama stratejiniz için hedefleriniz konusunda net olmanız da önemlidir . Farkındalık oluşturma, daha yüksek katılım veya trafik çekme konusunda belirli hedefleriniz var mı? Başarı size nasıl görünüyor ve gönderileriniz geçmişte bu başarıya ne zaman ulaştı? Geçmişteki kazançlarınız, genel olarak ne zaman paylaşım yapmanız gerektiğine dair önemli bir kılavuzdur.

Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman, bu sonuçları bulmak için her büyüklükteki işletmeden 30.000'den fazla Instagram gönderisinden elde edilen verileri analiz ettik. Ardından, 170 bin takipçiden oluşan bir hedef kitleye gönderi göndermekten elde ettiğimiz içgörüler için kendi sosyal ekibimize danıştık. (Kaynak: Hootsuite)

Instagram'da Paylaşım Saatleri

Instagram kullanıcılarının gün ortası ve hafta ortası mesai saatlerinde içerikle etkileşim kurma olasılığının en yüksek olduğunu istatistiki verilerle bulundu. Hafta sonları genellikle gönderi yayınlamak için en kötü günlerdir ve fazla etkileşime sahip olma eğilimi göstermediği görülmüş. Nedeni gelirsek ise insanların Instagram'da gezinmek yerine reel hayatı tercih etmiş olduğunu düşünüyoruz.

Haftanın günü Zaman
Pazartesi ÖĞLEDEN SONRA 12:00
Salı 09:00
Çarşamba SABAH 11:00
Perşembe SABAH 11:00
Cuma ÖĞLEDEN SONRA 2:00
Cumartesi 09:00
Pazar ÖĞLEDEN SONRA 7:00

Verilere göre düzenlenmiş olan tabloya göre hareket edebilirsiniz fakat kendi kitleniz oluştukça kitlenizi tanıyıp ona göre paylaşım saatlerini yapmalısınız. Örneğin bilgisayar oyunları satıyorsanız okul saatleri içerisinde paylaşım yapmak pek mantıklı olmayacaktır.

Pazartesi Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Pazartesi günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman saat 12:00'dir. Görünüşe göre çoğu Instagram kullanıcısı haftaya iş yerinde güçlü başlamak isteyebilir. Öğle yemeği vakti geldiğinde, bir mola vermek için Instagram özet akışlarına bakıyorlar.

Salı Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Salı günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman sabah 9:00'dır. Katılım sabah erken saatlerde, 8-10 arasında da güçlüdür, ancak sabah 9:00 civarında zirveye ulaşır.

Çarşamba Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Çarşamba günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman 11:00'dir . Çarşamba aynı zamanda hesapların genel olarak en yüksek etkileşimi elde ettiği gün.

Perşembe Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Perşembe günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman saat 12:00'dir . Genel olarak, 11:00 - 14:00 aralığı, hafta içi herhangi bir gün yüksek katılım için iyidir.

Cuma Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

14:00 Cuma günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamandır. Cuma angajmanı sabah ve öğle yemeği saatinde 7'den 20:00'ye kadar tutarlıdır.

Cumartesi Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Cumartesi günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman sabah 9:00'dır. İnsanlar çevrimdışı hafta sonu planlarına başlamadan önce o gözbebeklerini yakalayın!

Pazar Günü Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman

Pazar günü Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman 19:00'dır. Pazar günleri nişan öğleden sonra ve akşam boyunca oldukça tutarlıdır. 12:00 ile 20:00 PM arasında sabit kalır.